Άσκηση & Αθλητισμός

Το τμήμα ασχολείται με την φυσική κατάσταση (δύναμη - αντοχή - ευλυγισία) των σπουδαστών. Λειτουργεί εβδομαδιαίο πρόγραμμα στο οποίο οι σπουδαστές συμμετέχουν σε δραστηριότητες ψυχοκινητικής αγωγής, παιδαγωγικά παιχνίδια, σε ασκήσεις ρυθμού και αναπνοής, σε βασικές ασκήσεις αθλημάτων volley, basket, στίβου, Boccia. Επιπλέον συχνά πραγματοποιούνται επισκέψεις σε γήπεδα bowling και ιππικούς ομίλους.

Ως χώροι υλοποίησης όλων αυτών χρησιμοποιούνται η αίθουσα πoλλαπλών χρήσεων, ο εξωτερικός προαύλιος χώρος και το γήπεδο basket, ενώ για τη γύμναση των σπουδαστών γίνεται χρήση των κατάλληλων οργάνων όπως πολύζυγα, βάρη, λάστιχα, σχοινάκια, κορίνες, κύλινδροι και μπάλλες ισορροπίας, διάδρομος, ποδήλατο (ενεργητικό - παθητικό), stepper κ.α.

Στα προγράμματα φυσικής αγωγής γίνεται μεταξύ των άλλων και καταγραφή επίδοσης και απόδοσης των αθλουμένων ώστε να τροποποιείται η μεθοδολογία και το πρόγραμμα εκγύμνασης σε εξατομικευμένο επίπεδο.

Οι γενικότεροι στόχοι της συμμετοχής των σπουδαστών στις δραστηριότητες φυσικής αγωγής είναι η ανάπτυξη των βασικών κινητικών δεξιοτήτων τους καθώς και η ευρωστία, η φυσική κατάσταση, η ψυχαγωγία, η μύηση στον αθλητισμό και η περαιτέρω κοινωνικοποίησή τους.

Άσκηση & Αθλητισμός

Εγγραφή στο Newsletter