Πρόσκληση σε Ημερίδα

Η Εταιρεία Σπαστικών Βορείου Ελλάδος στις 26 Νοεμβρίου 2022, στις 11:00π.μ. στην αίθουσα «Λίτσα Φωκίδη»  του Δημαρχείου Πανοράματος  , θα πραγματοποιήσει Ημερίδα με τίτλο «Με την πάροδο του χρόνου». Η εξέλιξη που επιφέρει ο χρόνος σε ζητήματα λειτουργικότητας και ποιότητας ζωής σε άτομα με ειδικές ανάγκες.

Η αναγνώριση μερικών προβλημάτων και η αντιμετώπισή τους, με Συντονιστή τον Δρ. Γεώργιο Δ. Καρατάσιο, Μαθηματικό, π. Περιφερειακό Δ/ντή Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας και τους παρακάτω θεματικούς άξονες και τους εξής ομιλητές:

1. «Αποκατάσταση – Μυοσκελετικά προβλήματα και η εξέλιξή τους», με ομιλητή τον Δρ Θεόδωρο Λοϊζίδη, Ειδικό Φυσικής και Ιατρικής Αποκατάστασης, Μέλος του Ευρωπαϊκού Κολλεγίου των Φυσιάτρων.

2. «Οι επιπτώσεις της γήρανσης στην εξέλιξη των νευρολογικών παθήσεων των ατόμων με αναπηρία» με ομιλήτρια την Ελεωνόρα Κυριαζοπούλου-Ντάτσιου, MSc Νευρολόγο και Επιστημονικά Υπεύθυνη ΕΣΒΕ.

3. «Αξιολόγηση και διαχρονική αντιμετώπιση του άγχους σε άτομα με ειδικές ανάγκες» με ομιλήτρια την Τάνια Κιάνα, MRCPsych Ψυχίατρο Παιδιών, Εφήβων καιΟικογένειας,τ. Διευθύντρια Παιδοψυχιατρικής Νοσ. Παπανικολάου και Μέλος του Βασιλικού Κολλεγίου Ψυχιάτρων Μεγάλης Βρετανίας.

4. «Οι κοινωνικές σχέσεις των ανθρώπων με αναπηρία: Το καίριο και αναπάντητο ερώτημα» με ομιλητή τον Γεώργιο Μπάρμπα,  π. επ. καθηγητή Ειδικής Εκπαίδευσης ΑΠΘ.

 

Είσοδος ελεύθερη ,θα δοθεί βεβαίωση στους συμμετέχοντες

Παρακαλούμε δηλώστε τη συμμετοχή σας  >> ΕΔΩ <<

 

Εγγραφή στο Newsletter