Στη μνήμη της Θέλμας Παπαδοπούλου

Η  πιστή  φίλη και σπουδαία εθελόντρια της Εταιρείας Σπαστικών Β.Ε., η Θέλμα-Ευαγγελία Παπαδοπούλου, πέθανε ειρηνικά στο σπίτι της στην Καλαμαριά Θεσσαλονίκης στις 12 Δεκεμβρίου 2020. Γεννήθηκε στην πόλη μας το 1928 από πατέρα  που είχε γεννηθεί στο Ικόνιο της Καππαδοκίας και μητέρα από την Κωνσταντινούπολη. Από ηλικία 11 ετών συμμετείχε σε αγώνες κολύμβησης και έως τα 90 της χρόνια κολυμπούσε και έκανε σερφ. Έφηβη κατατάχθηκε στον Ερυθρό Σταυρό και υπηρέτησε τους τραυματίες του Δευτέρου παγκοσμίου πολέμου. Παντρεύτηκε τον Γιώργο Παπαδόπουλο και απέκτησαν δύο γιους. Εργάστηκε επί δεκαετίες στην οικογενειακή τους επιχείρηση κατασκευής και εμπορίας επίπλων, στην Έκθεση της οποίας πουλούσε και έργα τέχνης. 

Από την οικογένεια Στυλιανού γνώρισε την Εταιρεία Σπαστικών Β.Ε.και, στην επιθυμία της να συμπαρασταθεί στο έργο της, είχε την ιδέα να διοργανώσει εκθέσεις έργων τέχνης με όλα τα έσοδα να συγκεντρώνονται για τους σκοπούς της Εταιρείας. Διοργάνωσε δεκάδες τέτοιες εκθέσεις για τις οποίες συγκέντρωνε τα έργα, τα έστηνε με την καλαισθησία και την γνώση της για την τέχνη και βρισκόταν στον εκθεσιακό χώρο επί 15 ή και 20 μέρες, πρωί και απόγευμα, προωθώντας τις πωλήσεις με το μοναδικό εμπορικό της δαιμόνιο. 

Όταν η οικονομική κρίση δεν ευνοούσε πια τις εκδηλώσεις αυτές, τηλεφωνούσε στους πολλούς της φίλους και σε παλιούς της πελάτες και τους " υπενθύμιζε" πως η Εταιρεία είχε ανάγκη από τις δωρεές τους. Ακόμη, μάζευε αντικείμενα για τις ετήσιες  Εορταγορές μας, βοηθούσε να βρούμε σχέδια για να τυπώσουμε τις ευχετήριες κάρτες, τις οποίες τότε τυπώναμε και πουλούσαμε κατά χιλιάδες για τους σκοπούς μας και ήταν στο πλευρό μας με προθυμία και αγάπη. 

Με τις δραστηριότητές της αυτές κατάφερνε και συγκέντρωνε μεγάλα ποσά για τους σκοπούς μας και μάλιστα και σε εποχές που η Εταιρεία δεν μπορούσε να πληρώσει τους μισθούς των εργαζομένων της και τις άλλες υποχρεώσεις της, 

Το ΔΣ της Εταιρείας Σπαστικών Β Ε αναγνωρίζοντας  την μεγάλη και μακροχρόνια προσφορά της, την ανακήρυξε Επίτιμο  Μέλος του Σωματείου μας. Ευχόμαστε ο Θεός να την κατατάξει μετά των Δικαίων.

Εγγραφή στο Newsletter