Ημερίδα "Αναπηρία, βία, νεολαία: Διασταυρούμενοι δρόμοι υποστήριξης και πρόληψης", Σάββατο 1/6/2024

Σας προσκαλούμε στην ημερίδα με τίτλο "Αναπηρία, βία, νεολαία: Διασταυρούμενοι δρόμοι υποστήριξης και πρόληψης" που θα πραγματοποιηθεί στο Πανεπιστήμιο Μακεδονία, το Σάββατο 1/6/2024.

Η ημερίδα έχει σκοπό να ενημερώσει και να εκπαιδεύσει το κοινό στην αναγνώριση των δικαιωμάτων τους, την αναγνώριση των βίαιων συμπεριφορών, καθώς και τους τρόπους αναζήτησης και εύρεσης βοήθειας και σε ποικίλα άλλα θέματα.

Εκπροσωπώντας την Εταιρεία Σπαστικών Βορείου Ελλάδος οι Ψυχολόγοι Βλάχου Άννα και Δουδούμη Βίκυ θα οργανώσουν και θα συντονίσουν ένα βιωματικό εργαστήρι με την ονομασία «People’s Power» , στο χώρο της Βιβλιοθήκης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και ώρα 13.30-15.00, έχοντας μαζί τους ωφελούμενους και ωφελούμενες από το Κέντρο Διημέρευσης Ημερίσιας Φροντίδας (ΚΔΗΦ) και τις Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης (ΣΥΔ). Το εργαστήριο θα πραγματεύεται θέματα και βιώματα βίας, κακοποίησης, περιθωριοποίησης και στιγματισμού των συμμετεχόντων/συμμετεχουσών. Μέσω βιωματικών ασκήσεων θα υπάρξει συζήτηση γύρω από την ψυχοσυναισθηματική ενδυνάμωση των ατόμων που έχουν βιώσει παρόμοιες εμπειρίες.

 

*Αφορμή για αυτό το εργαστήρι στάθηκε η ομάδα γυναικείας ενδυνάμωσης «Girl Power» που δημιούργησαν οι Ψυχολόγοι της Ε.Σ.Β.Ε.*

 

Για περισσότερες πληροφορίες, αλλά και για να δηλώσετε συμμετοχή, μπορείτε να κάνετε click στον παρακάτω σύνδεσμο:

https://rodi.uom.gr/nea/1186-hmerida-anaphria-bia-neolaia-diastayroymenoi-dromoi-yposthrikshs-kai-prolhpshs

Σας περιμένουμε εκεί!

Εγγραφή στο Newsletter